Nieuwsoverzicht

Nieuwe lichting

Proud to present : onze nieuwe collega's Mr. Liezel Naus, Mr. Lotte Geuens en Mr. Lars Motmans

Wat doe ik het best met mijn reisvoucher?

Door het corona-virus zijn heel wat vakantieplannen niet kunnen doorgaan. Zo heeft u op dit moment misschien nog een voucher in handen waarmee u een nieuwe reis kan boeken. Maar wat doet u nu best met deze voucher?

Uitstel, afgelasting, annulering – What’s in a name?

De vele teleurgestelde festivalgangers zullen het geweten hebben, Pukkelpop werd vorige week definitief afgelast. De organisatie laat hen de keuze om terugbetaling van het ticket te vragen, of dit automatisch over te laten zetten naar de editie van volgend jaar. De mail om deze terugbetaling aan te vragen werd gisteren uitgestuurd.

Kan het rampenfonds ons redden als we ‘verdrinken’ in het water en de daaruit voortvloeiende kosten?

Hevige regenval, storm, brand of hagel, met andere woorden natuurrampen zijn onvermijdbaar. Ook België is recentelijk getroffen door noodlottig wateroverlast. Misschien bent u net zoals duizenden anderen getroffen en op die manier schadelijder. Naast het op de hoogte stellen van uw verzekeraar, kan u mogelijk ook bij het Rampenfonds aankloppen.

Is het Covid Safe Ticket (CS5) de sleutel tot vrijheid?

Een coronapas, een vaccinatiebewijs of een COVID-certificaat zijn allemaal begrippen die de laatste maanden opdoken in nieuwsberichten. In België is het Covid Safe Ticket tot stand gekomen. Dit om de verspreiding van het virus in te dijken en de bevolking meer vrijheid te kunnen bieden.

Kleine lettertjes – geen buitensporige gevolgen?

Op 1 juni 2021 werden de tarieven van de rechtsplegingsvergoeding voor een derde keer geïndexeerd. Een goed moment dus om de kosten die gepaard gaan met een procedure nog eens onder de loep te nemen.

Verkozen!

De verkozenen voor de balie zijn bekend. Zowel Mr. Valerie Ghysen (Raad van de Orde) als Mr. Kato Laeremans (bestuur van de Jonge Balie) is erbij !

De paradox van de huiszoeking met toestemming

Huiszoekingen zijn buitengewoon ingrijpend. Ordehandhavers die je ooit eerder zag staan voor je deur bij nacht en ontij (vanaf 5.00u tot 21.00u) en geven aan niet enkel ongevraagd je huis binnen te komen maar het ook nog te doorzoeken (lees ; uitkammen). Evident dat de wet stringente bepalingen bevat om een huiszoeking toe te laten.

10 juni 2021 – Telewerk na corona: hype of werkelijkheid?

De verplichting van de overheid om telewerk in te voeren om de verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, heeft een nieuwe bedrijfscultuur teweeggebracht in vele ondernemingen. Is deze vorm van arbeid een lang leven beschoren of was het slechts een tijdelijke hype?

© 2021 Gevaco advocaten – advocatenkantoor te Beringen

Waar kunnen we u mee helpen?

Geef een zoekterm in en druk op “enter”.