Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

Nieuwsoverzicht

Algemene voorwaarden – One of a kind, maar niet once and for all

U wordt er als ondernemer maar al te vaak op gewezen: het belang van goede algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden vormen de basis van uw rechtspositie in het handelsverkeer. Of de voorwaarden nu worden gehanteerd ten aanzien van andere ondernemingen (B2B), of ten aanzien van consumenten is (B2C), het belang ervan is niet te onderschatten

‘Droogtewet’ wordt door verzekeraars aangevochten bij het Grondwettelijk Hof

Door de klimaatverandering worden we alsmaar vaker geconfronteerd met lange droge periodes. Vele woningen worden hierdoor getroffen door verzakkingen als gevolg van de inkrimping van de bodem, vaak met ernstige scheuren en stabiliteitsproblemen tot gevolg.

Gewijzigde registratiebelasting: een situatie van geven en nemen?

De aankoop van een woning wordt steeds duurder. Zo zijn de woningprijzen in het afgelopen jaar maar liefst met 10% gestegen. Dit is ook de Vlaamse regering niet ontgaan. Zij heeft daarom besloten om de registratietarieven die verschuldigd zijn bij de aankoop van een enige en eigen woning te verlagen. Deze stimulans zou het extra duwtje in de rug moeten zijn om toch een eigen woning te kopen. Keerzijde van deze verlaging, is dat de registratiebelasting die moet worden betaald op de aankoop van een tweede, derde, vierde,… woning, wordt verhoogd, dat de meeneembaarheid wordt afgeschaft en dat de bijkomende rechtenvermindering voor de aankoop van een bescheiden woning wordt gehalveerd.

CONTROLEFUNCTIE VAN KI OOK BIJ LANGDURIG OPSPORINGSONDERZOEK

Grondwettelijk Hof breidt controlefunctie van Kamer Inbeschuldigingstelling uit.

Schuilt er nog een addertje onder het kunstgras?

Wil u uw bestaande gazon vervangen door een onderhoudsvriendelijk alternatief? Kunstgras is dan misschien een optie. Maar heeft u hiervoor geen vergunning nodig?

FEBRUARI 2022 – BELANGRIJKE MAAND VOOR TRANSPORTSECTOR EN KOERIERDIENSTEN

Naar jaarlijkse gewoonte hebben de sociale inspectiediensten aangekondigd wanneer zij controles zullen uitoefenen.

PANOREPORTAGE OVER BOUWBEDROG – ADVIESPAKKET BOUW VASTE PRIJS

Gisteren waren er schrijnende beelden te zien in de PANO reportage over ‘bouwbedrog’ op VRT, waarin gedupeerden van gefailleerde aannemers hun verhaal doen. Jammer genoeg komen deze verhalen ons maar al te bekend voor.

Verborgen gebrek vs. niet-conforme levering

Wanneer een verkochte zaak is aangetast door een verborgen gebrek, kan de koper een rechtsvordering ter vrijwaring voor verborgen gebreken instellen.

Kosteloze verwarming en elektriciteit: nog steeds een “voordeel” van alle aard?

Sinds 1 januari 2022 wordt het voordeel van alle aard dat bestaat uit de kosteloze verstrekking van verwarming en elektriciteit enkel nog op forfaitaire basis belast als diegene die het voordeel verleent, tevens ook het onroerend goed zelf ter beschikking stelt. Een nieuwe voorwaarde dus, die toch wel wat vragen oproept.

© 2021 Gevaco advocaten – advocatenkantoor te Beringen

PrivacybeleidCookiebeleid