Nieuwsberichten binnen praktijkdomein Huur en onroerend goed

Huur en onroerend goed WONINGHUUR EN REGISTRATIE Men is verplicht een schriftelijk huurcontract op te stellen voor een woning die dient als hoofdverblijfplaats. Wanneer het een huurcontract betreft dat uitsluitend bestemd is voor de huisvesting van een gezin of van één persoon dat MOET de eigenaar het huurcontract laten registreren.

...

lees verder

Huur en onroerend goed VLAAMS HUURDECREET OP KOMST Wanneer u een woning wenst te huren of verhuren, dient u een huurovereenkomst op te stellen en ondertekenen. Deze huurovereenkomst dient opgesteld te zijn overeenkomstig de bepalingen van de woninghuurwet. De federale wet, zoals we ze tot op heden kennen, bevat artikelen die zowel de belangen van de huurder, als die van de verhuurder beschermt. ...

lees verder

Huur en onroerend goed MOET IK 3 IPV 2 MAANDEN HUURWAARBORG BETALEN? Bij de huur van een onroerend goed bent u als huurder gehouden een huurwaarborg te betalen.

...

lees verder

Huur en onroerend goed Verplichte KBO-inschrijving voor de syndicus van een appartementsgebouw geen aprilgrap ! Het was reeds een verplichting voor elke Vereniging van Mede-eigenaars om zich in te schrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen.
Hierdoor ontving het appartementsgebouw, de groep assistentiewoningen, het kantorencomplex of het bedrijvenpark een ondernemingsnummer dat verplicht op alle briefwisseling dient vermeld te worden.
...

lees verder

Huur en onroerend goed Onderverhuren, geen goed idee! Bent U huurder van een woning of appartement en wenst U iets bij te verdienen door Uw woning geheel of gedeeltelijk zonder toestemming van de verhuurder aan te bieden op internet als Airbnb, al dan niet met een ontbijt ? Dit kan U zuur opbreken. ...

lees verder