Nieuws

In de kijker

IS MIJN HUISDIER WELKOM IN MIJN HUURWONING?

Op 4 oktober vierden we werelddierendag. Naar aanleiding hiervan behandelen wij graag het topic over het houden van huisdieren in een huurwoning.

lees meer

Contractenrecht SEMINARIE 23 SEPTEMBER 2021 - ONVOORZIEN(BAR)E OMSTANDIGHEDEN BIJ DE UITVOERING VAN OVEREENKOMSTEN In dit seminarie brengen wij onder de aandacht wat kan worden beschouwd als een situatie van overmacht of een onvoorzienbare omstandigheid. Welke gevolgen deze situaties hebben in het contractueel speelveld, hoe u hier nu mee kan omgaan, en hoe u in de toekomst kan anticiperen op deze situaties.
...

lees verder

Ondernemingsrecht VERSTRENGING VAN DE MAXIMALE CONTRACTUELE BETALINGSTERMIJN TUSSEN ONDERNEMINGEN Wet van 14 augustus 2021 verscherpt betalingstermijn voor alle ondernemingen. ...

lees verder

NIEUWE LICHTING Proud to present : onze nieuwe collega's Mr. Liezel Naus, Mr. Lotte Geuens en Mr. Lars Motmans ...

lees verder

Strafrecht JOIN OUR TEAM - ADVOCAAT STRAFRECHT Wegens de groei van ons kantoor en de nood aan een verdere professionele uitbreiding zijn wij vandaag op zoek naar een collega Advocaat Strafrecht ...

lees verder

WAT DOE IK HET BEST MET MIJN REISVOUCHER? Door het corona-virus zijn heel wat vakantieplannen niet kunnen doorgaan. Zo heeft u op dit moment misschien nog een voucher in handen waarmee u een nieuwe reis kan boeken. Maar wat doet u nu best met deze voucher? ...

lees verder

UITSTEL, AFGELASTING, ANNULERING – WHAT’S IN A NAME? De vele teleurgestelde festivalgangers zullen het geweten hebben, Pukkelpop werd vorige week definitief afgelast. De organisatie laat hen de keuze om terugbetaling van het ticket te vragen, of dit automatisch over te laten zetten naar de editie van volgend jaar. De mail om deze terugbetaling aan te vragen werd gisteren uitgestuurd. ...

lees verder

Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht IS HET COVID SAFE TICKET (CST) DE SLEUTEL TOT VRIJHEID? Een coronapas, een vaccinatiebewijs of een COVID-certificaat zijn allemaal begrippen die de laatste maanden opdoken in nieuwsberichten. In België is het Covid Safe Ticket tot stand gekomen. Dit om de verspreiding van het virus in te dijken en de bevolking meer vrijheid te kunnen bieden. ...

lees verder

Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht KAN HET RAMPENFONDS ONS REDDEN ALS WE ‘VERDRINKEN’ IN HET WATER EN DE DAARUIT VOORTVLOEIENDE KOSTEN? Hevige regenval, storm, brand of hagel, met andere woorden natuurrampen zijn onvermijdbaar. Ook België is recentelijk getroffen door noodlottig wateroverlast. Misschien bent u net zoals duizenden anderen getroffen en op die manier schadelijder. Naast het op de hoogte stellen van uw verzekeraar, kan u mogelijk ook bij het Rampenfonds aankloppen. ...

lees verder

Ondernemingsrecht KLEINE LETTERTJES – GEEN BUITENSPORIGE GEVOLGEN? Van ondernemingen wordt verwacht dat zij hun algemene voorwaarden voorafgaand aan de sluiting van de overeenkomst, op duidelijke en begrijpelijke wijze aan de consument ter kennis brengen. De consument moet minstens de redelijke mogelijkheid hebben gehad om voorafgaand aan de sluiting van de overeenkomst kennis te nemen van deze voorwaarden. ...

lees verder

VERKOZEN ! De verkozenen voor de balie zijn bekend. Zowel Mr. Valerie Ghysen (Raad van de Orde) als Mr. Kato Laeremans (bestuur van de Jonge Balie) is erbij ! ...

lees verder

Strafrecht DE PARADOX VAN DE HUISZOEKING MET TOESTEMMING Huiszoekingen zijn buitengewoon ingrijpend. Ordehandhavers die je ooit eerder zag staan voor je deur bij nacht en ontij (vanaf 5.00u tot 21.00u) en geven aan niet enkel ongevraagd je huis binnen te komen maar het ook nog te doorzoeken (lees ; uitkammen). Evident dat de wet stringente bepalingen bevat om een huiszoeking toe te laten. ...

lees verder

Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht, Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht 10 juni 2021 - TELEWERK NA CORONA: HYPE OF WERKELIJKHEID ? De verplichting van de overheid om telewerk in te voeren om de verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, heeft een nieuwe bedrijfscultuur teweeggebracht in vele ondernemingen. Is deze vorm van arbeid een lang leven beschoren of was het slechts een tijdelijke hype? ...

lees verder