Nieuws

In de kijker

GRATIS WEBINAR - (Niet) Reizen in Coronatijd?

Op donderdag 28 januari 2021, 12u30-14u geeft het team van Kurt SMETS een webinar dat volledig in het teken zal staan van de gevolgen van de door de overheid genomen coronamaatregelen op uw reis en eventueel uw reisverzekering.

lees meer

Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht HELP, MIJN ONDERNEMING VERKEERT IN MOEILIJKHEDEN! Naast de tijdelijke steunmaatregelen inzake sociale zekerheid en fiscaliteit die werden genomen door de federale en regionale regeringen zullen bedrijven verplicht worden om ook andere maatregelen te overwegen en te nemen om te kunnen overleven. Wat kan u dan als ondernemer met personeel doen? ...

lees verder

TOCH WAT JURIDISCH VUURWERK AAN HET EINDE VAN 2020! Gevaco brengt enkele juridische lichtpunten om het nieuwe jaar alvast met goede moed en veel hoop te beginnen . ...

lees verder

Ondernemingsrecht GERECHTELIJKE REORGANISATIE (WCO) IS DAT IETS VOOR MIJN ONDERNEMING? Wanneer de tijdelijke ‘coronasteunmaatregelen’ uw onderneming geen voldoende houvast (meer) bieden, zijn er nog enkele andere reddingsboeien die u als ondernemer kan overwegen. De gerechtelijke reorganisatie is er zo één.
...

lees verder

Fiscaal recht (FISCALE) BESTUURDERSAANSPRAKELIJKHEID Denkt u erover om een bestuurdersmandaat in een vennootschap op te nemen of bent u reeds werkzaam als bestuurder? Dan heeft u vast al gehoord over de bestuurdersaansprakelijkheid. Het woord dekt een zeer verscheiden lading, waarbij wij hier in hoofdzaak zullen ingaan op de aansprakelijkheid voor de fiscale schulden van de vennootschap. ...

lees verder

Ondernemingsrecht BREAKING (IN THE PIPELINE) – TIJDELIJKE MAAR VERREGAANDE BESCHERMING VAN BEPAALDE ONDERNEMINGEN Eind november heeft de wetgever (opnieuw) een wetsvoorstel gelanceerd om bepaalde ondernemingen, die door de coronacrisis in financieel slechte papieren zijn terecht gekomen, te beschermen tegen hun schuldeisers. In dit artikel leest u of uw onderneming zal worden beschermd, en welke bescherming er zal geboden worden. ...

lees verder

Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht BEN IK BAAS OVER MIJN EIGEN LICHAAM? De grote vraag die op dit moment bij de Belgische bevolking heerst, is of we verplicht worden ons te laten vaccineren tegen COVID-19. Het zou niet de eerste keer zijn dat de Belgische overheid een vaccin verplicht. ...

lees verder

REIZIGER HEEFT RECHT OP VOLLEDIGE TERUGBETALING PAKKETREIS Werd uw pakketreis geannuleerd door de reisorganisator omwille van de COVID19-pandemie? Dan heeft u recht op volledige terugbetaling en kan u een aangeboden voucher weigeren! ...

lees verder

Verkeersrecht HOE PLOTS ÉÉN MAAND RIJVERBOD, DRIE MAANDEN RIJVERBOD WERDEN Heel wat mensen die een rijverbod kregen opgelegd voor de coronacrisis begon, zitten nog altijd zonder rijbewijs omdat de noodzakelijke testen in het examencentrum niet kunnen doorgaan. ...

lees verder

Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht COVID-19 VACCIN: OOK EEN PRIK VOOR U? Terwijl verschillende farmaceutische bedrijven momenteel een race voeren naar het beste corona-vaccin, rijzen stilaan de vragen rond eventuele bijwerkingen van dit veelbesproken vaccin.

...

lees verder

Gerechtelijk Recht OPNIEUW TIJDELIJKE BESCHERMING VAN PARTICULIEREN TEGEN BESLAG Welke impact heeft lockdown-bis op de beslagmogelijkheden ten aanzien van particulieren? ...

lees verder

Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht COVID-19 OP DE WERKVLOER Kan COVID-19 erkend worden als een arbeidsongeval of beroepsziekte ? ...

lees verder

Fiscaal recht VROEGE KERSTCADEAUS IN DE GEZINSFISCALITEIT Belastingvermindering voor kinderopvang en fiscaal goed nieuws voor mantelzorgers. ...

lees verder