Valerie Ghysen

 

Valerie Ghysen behaalde in 2015 haar diploma als Master in de Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven. In het kader van het Erasmusprogramma van de KU Leuven, heeft zij een semester aan de Universidad de Granada (Spanje) gestudeerd.

Zij legde in februari 2016 de eed af als advocaat aan de Balie Limburg (destijds Hasselt) en is sindsdien ook verbonden aan het kantoor. Zij is binnen het kantoor actief in de afdeling ondernemingsrecht.

Valerie adviseert zowel particulieren, als ondernemingen en overheden bij het opstellen, onderhandelen en sluiten van handelsovereenkomsten. Verder staat zij cliënten bij in handelsrechtelijke geschillen zoals onder andere invorderingen van facturen, kredietgeschillen, geschillen omtrent de uitvoering of beëindiging van handelsovereenkomsten, maar ook consumentengeschillen en bouwgeschillen (incl. uitvoering overheidsopdrachten). Ook staat zij ondernemingen in moeilijkheden bij in de verschillende insolventieprocedures (beslagprocedures, gerechtelijke reorganisatie en faillissement).

Valerie publiceert regelmatig bijdragen op de website van het kantoor, en was ook spreker op een aantal door het kantoor georganiseerde seminaries.

Tijdens haar studies was Valerie actief in verschillende verenigingen, waaronder Gidsen de Vrede te Kiewit (Scouts en Gidsen Vlaanderen), studentenclub Aphrodite en het Leuvense Meisjesseniorenkonvent, waar zij respectievelijk assistent-groepsleidster en twee maal voorzitter was.

In juni 2017 werd Valerie verkozen als bestuurslid van de Conferentie Jonge Balie Limburg. Sinds juni 2019 is zij voorzitter van de Conferentie.

Valerie is tevens lid van de groep “Future Lawyers Belgium”, een denktank van Belgische advocaten die zich focust op de toekomst van het beroep van advocaat.

 

Contacteer Valerie Ghysen
Uw gegevens
(600 karakters over)